Haver-kokospannenkoekjes met blauwe bessen

haver-kokos pannenkoekjes
[print_link]
2017 is begonnen! Weer even wat bewuster en gezonder eten na al die feestdagen? Een goed voornemen, maar dat betekent natuurijk niet dat je nu niet meer uitgebreid en lekker kunt ontbijten. Blijf lekker genieten van gezonde ontbijtjes, zoals deze haver-kokospannenkoekjes.

Haver-kokospannenkoekjes

De pannenkoeken zijn gemaakt van havermout, bananen en plantaardige melk. Dit zorgt voor een verzadigt gevoel en geeft energie! Wat kan gezond eten toch een feestje zijn he?

Dit heb je nodig (ongeveer 6 pannenkoekjes)

150 gram havermout
2 rijpe bananen
1 ei
200 ml kokosmelk (uit een pak, geen blikje)
1 tl bakpoeder
snuf kaneel
2 el kokossnippers
kokosolie om in te bakken
100 gram blauwe bessen

Zo maak je het

Maal de havermout tot meel met een staafmixer of keukenmachine. Doe de bananen, ei en kokosmelk in een kom en maal kort met de staafmixer. Voeg vervolgens de havermout, bakpoeder, 1 el kokossnippers en snuf kaneel toe en meng met een garde tot een (dik) beslag.

Verhit een koekenpan met kokosolie en bak de pannenkoekjes een voor een aan beiden kanten goudbruin.

Garneer de pannenkoekjes met kokossnippers en blauwe bessen.

haver-kokos pannenkoekjes

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.