Haver-wortel muffins van wortelpulp

ontbijt wortelmuffins

[print_link]

Slowjuice sappen zijn heerlijk en gezond, maar wat doe je met al dat pulp dat je over houdt? Nou, daar bakken we bijvoorbeeld heerlijke ontbijt wortelmuffins van.

Dit heb je nodig (8 muffins)
70 gram havermout
100 gram wortelpulp
2 eieren
1 rijpe banaan
100 ml plantaardige melk
1 tl wijnsteen bakpoeder
Handje rozijnen
Handje moerbeien
1 el kaneel of koekkruiden

Zo maak je het
Verwarm de oven op 175 graden. Meng in een kom of keukenmachine de havermout, wortelpulp, melk, eieren, banaan en bakpoeder. Meng vervolgens de rozijnen en moerbeien door het mengsel. Vet een muffin bakplaat in met (kokos)olie en verdeel het mengsel over 8 vormpjes. Bak de muffins in 30 a 35 minuten gaar.

| Frosting erbij? Meng in een bakje een beetje yoghurt met limoensap en geraspte limoen- en citroenschil.

ontbijt wortelmuffins

ontbijt wortelmuffins

ontbijt wortelmuffins