Haverkoeken

Haverkoeken[print_link]
Koekjes, wie houdt er niet van koekjes? Mij maak je echt niet blij met een pak koekjes uit de supermarkt. Deze zitten vol slechte vetten, suikers en toevoegingen. En je kent het wel, dat je aan een pak koekjes begint en je deze zonder dat je het door heb leeg eet.

Waar ik wel heel blij van word zijn deze zelfgemaakte haverkoeken. Grote koeken, knapperig aan de buitenkant en chewy aan de binnenkant. Heerlijk en verantwoordt bij een kop thee of koffie.

Haverkoeken

Door zelf koekjes te maken met natuurlijke ingredienten en door de havermout in deze koeken, vullen deze koeken goed, waardoor je na 1 koek echt wel genoeg hebt gehad. Of twee..

Dit heb je nodig (12 koeken)

120 gram speltmeel
130 gram havermout
2 eieren
75 gram kokosolie (gesmolten)
50 gram kokosbloesemsuiker
1 theelepel bakpoeder
1 eetlepel kaneel
snuf zout
1 handje rozijnen

Je kunt in plaats van rozijnen of cranberry’s door de koeken mengen.

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng in een kom het speltmeel, havermout, bakpoeder, kokosbloesemsuiker, rozijnen, kaneel en snuf zout. Meng in een andere kom de eieren en kokosolie. Voeg de twee kommen samen en meng met een keukenmachine of de hand tot een plakkerig beslag.

Bekleed een ovenplaat met bakpapier. Maak van het beslag ongeveer 12 bolletjes en verspreid deze over de bakplaat. Druk de bolletjes vervolgens een beetje plat met je hand. Zet de bakplaat in de oven en bak de koekjes in ongeveer 20 minuten gaar.

| De koekjes zijn nog een beetje zacht als ze uit de oven komen, maar ze worden vanzelf harder wanneer je ze laat afkoelen. Bak de koekjes daarom niet langer in de oven, omdat je denkt dat ze nog niet gaar zijn..

En nu genieten maar!

Haverkoeken

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.

Niks missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een verzameling van alle nieuwe recepten en artikelen in je mail.