Heerlijke haverkoeken met de smaak van gember en gezoet met agave. Knapperig van buiten en een beetje chewy van binnen. Deze grote koeken zijn makkelijk en snel gemaakt. Perfect wanneer je zin hebt in iets lekkers bij de koffie of thee of wanneer je gewoon zin hebt om te bakken. Je huis gaat er heerlijk van ruiken!
Variatietip: voeg rozijnen, cranberry’s of gehakte noten toe aan het beslag.
Dit heb je nodig (10 grote koeken)
150 gram havermout
150 gram spelt bloem
50 ml havermelk (of andere plantaardige melk)
1 ei
80 gram roomboter
1 theelepel bakpoeder
1 eetlepel gemberpoeder
3 eetlepels agavesiroop
snuf zout
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 175 graden. Meng de havermout, spelt bloem, bakpoeder, zout en gemberpoeder in een kom.
Kluts in een andere kom het ei luchtig en meng met een garde de boter, melk en agave door het ei. Voeg de inhoud vervolgens toe bij de kom met havermout en bloem en meng met je handen tot een koekbeslag.
Bekleed de bakplaat met bakpapier. Verdeel het deeg in tien bolletjes, leg deze op de bakplaat en druk deze aan met je handpalm. Dit gaat makkelijker wanneer je je handen en beetje nat maakt met lauw water.
Bak de koeken in het midden van de oven in 20/25 minuten gaar. Elke over is anders, dus houd de koeken in de gaten. De haverkoeken zijn nog een beetje zacht wanneer ze uit de oven komen, maar bij het afkoelen worden ze lekker knapperig!
Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram.
Niks missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een verzameling van alle nieuwe recepten en artikelen in je mail