[print_link]
Muffins met appel, noten en kaneel. Ideaal als tussendoortje of om lekker mee te ontbijten. Dat kan namelijk prima met deze gezondere muffins, gemaakt van havermoutmeel. Alsof je aan het ontbijten bent met appeltaart. Zó lekker en makkelijk kan gezond bakken zijn.
Haver-appelmuffins
Dit heb je nodig (10 muffins)
150 gram havermout
50 gram amandelmeel
150 ml amandelmelk
2 eetlepels kokosolie (gesmolten)
1 ei
1 appel
1 handje walnoten
1 theelepel bakpoeder
2 eetlepel agave
1 eetlepel kaneelkruiden
snuf zout
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng de droge ingredienten (havermout, amandelmeel, bakpoeder, kaneel en zout) bij elkaar in een kom. Meng vervolgens de natte ingredienten (amandelmelk, kokosolie, ei) bij elkaar in een kom. Meng de droge ingredienten met de natte ingredienten tot een beslag. Snijd de appel in kleine blokjes en meng de appel en walnoten door het beslag.
Vet een muffinbakplaat in met kokosolie en verdeel het beslag over de vormpjes. Bak de muffins gaar in ongeveer 25-30 minuten.
Ook heerlijk met bosbessen in plaats van appel
Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.