[print_link]
Iedere week maak ik wel een gezond tussendoortje, meestal cake, muffins of een taartje. Wanneer ik zin heb in iets lekkers kan ik naar iets gezonds grijpen. Vooral in het weekend, wanneer we wat meer tijd hebben, is het heerlijk om te genieten van een zelfgemaakt plak cake bij de koffie of thee.
Daarnaast vind ik het leuk om mijn visite iets zelfgemaakt en tegelijkertijd gezonds te geven. Ook stiekem een beetje om aan andere te laten zien en proeven dat gezond en puur eten heel erg lekker is.
Haver-appeltaart cake
Door zelf je gezonde tussendoortjes te maken weet je precies wat er in zit en eet je geen verborgen suikers of e-nummers. Sommige cakes, zoals deze, zijn zelfs ideaal om mee te ontbijten.
Houd je van appeltaart en van cake? Dan is deze havermout-appeltaart cake echt iets voor jou! De smaak en structuur lijken precies op die van een zelfgemaakte appeltaart. Daarnaast is de cake ook nog eens verantwoord, de cake is namelijk gemaakt van havermout en gezoet met banaan, appel en dadels!
Dit heb je nodig
Beslag
100 gram havermout
2 rijpe bananen
100 gram zachte dadels (zonde pit)
1 ei
1 tl bakpoeder
kokosolie om cakeblik in te vetten
Vulling
1 appel
1 handje walnoten
2 el kaneel (naar smaak)
optioneel: handje rozijnen
Zo maak je het
Verwarm de oven op 180 graden. Meng de havermout, bananen en dadels in een keukenmachine (staafmixer is ook een optie). Meng vervolgens het bakpoeder erdoor. Kluts het ei luchtig en meng door het beslag. Maak nu in een kom de vulling van stukjes appel, kaneel, noten en eventueel de rozijnen.
Meng de vulling door het beslag. Vet een klein cakeblik in met kokosolie. Giet het beslag in het cakeblik en strijk glad. Bak de cake in 30 minuten gaar. Laat de cake goed afkoelen voordat je hem uit het cakeblik haalt.
Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.