[print_link]
Dit zijn de lekkerste pancakes, of de lekkerste combi de ik gegeten heb tot nu toe! De basis voor havermoutpancakes staan al een tijdje op Feelgoodbyfood, maar deze combinatie moest ik gewoon met jullie delen. Havermoutpancakes met plakjes banaan in het beslag en een heerlijke bessencompote. Zo hoort een ontbijtje op zondag (en elke andere ochtend) te zijn.
Dit heb je nodig (3 kleine pannenkoekjes)
35 g havermoutmeel (je kunt havermoutvlokken vermalen tot meel in een blender)
2 bananen
1 ei
1 tl bakpoeder
Scheutje plantaardige melk
1 el (rauwe) honing
Snuf Himalayazout
Snuf kaneel (optioneel)
Kokossippers
| Recept bessencompote
Zo maak je het
Doe de havermoutmeel, 1 banaan, ei, melk, bakpoeder en de honing in een keukenmachine of een blender en blend tot een egaal beslag. Voeg nog wat melk of water toe wanneer je het beslag te dik vindt (let op, het hoeft niet zo vloeibaar te zijn als normaal pannenkoekbeslag).
Snijd de tweede banaan in plakjes. Verhit kokosolie in een pan. Giet een klein rondje van het beslag in de pan en leg hier bovenop een paar plakjes banaan. Bak ongeveer 3 minuten en keer de pannenkoek voorzichtig om met een spatel. Bak de onderkant nog een minuut. Doe dit ook met de rest van het beslag totdat je een stapeltje heerlijke havermoutpannenkoekjes hebt.
Verdeel de pannenkoekjes op een bordje, giet de bessencompote eroverheen en bestrooi met kokossnippers.
Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.