[print_link]
Uitgebreid ontbijten met ontbijtjes die gezond en lekker zijn, waar je huis heerlijk van gaat ruiken, en er ook nog eens heerlijk uit zien. Dat omschrijft precies deze havermouttaartjes met yoghurt en fruit. Een perfect ontbijtje voor het weekend of en vrije ochtend.
Havermouttaartjes met yoghurt en fruit
Zien deze ontbijttaartjes er niet feestelijk? De bodem is gemaakt van volkoren speltmeel, havermout, dadels en kokosolie. Krokant aan de buitenkant en een beetje smeuïg aan de binnenkant.
De taartjes zijn enkel gezoet met de dadels in de bodem en natuurlijk het fruit. Voedzaam én heel erg lekker.
Eigenlijk had ik in gedachte om ze te vullen met blauwe bessen en banaan, maar toen kwam ik erachten dat ik alleen nog frambozen in de viezer had liggen. Maar je kun de taartjes natuurlijk vullen met wat je wilt.
Ze zijn trouwens ook heel lekker als toetje.
Dit heb je nodig (5 á 6 taartjes)
50 gram volkoren speltmeel
50 gram havermout (gemalen tot meel)
1 ei
2 el kokosolie (gesmolten)
5 dadels (50 gram)
snuf zout
fruit naar keuze
(plantaardige) yoghurt
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden. Voeg in een kom het meel, havermout en snuf zout. Voeg in een andere kom de dadels en gesmolten kokosolie en mix in een keukenmachine of met een staafmixer. Kluts in een een andere kom het ei luchtig. Voeg de dadels met kokosolie en het ei toe aan de kom met het meel en meng tot een plakkerig beslag.
Vet een muffinvorm in met kokosolie. Verdeel het beslag over 6 vormpjes en druk de zijkanten en onderkant aan tot het de vorm van een bodem heeft. Bak de bodems gaar in 20 minuten.
Laat de bodems afkoelen, haal ze uit de muffinvorm en vul ze met yoghurt en fruit.
Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.