[print_link]
Sinds ik zelf granola maak, komt er bij mij geen kant en klaar pak muesli, cruesli of andere ontbijtmix vol suikers mij keuken meer in. Zelf granola maken gezonder en veel lekkerder!
Herfst granola met appel, kaneel, gember en cranberry
Bijna iedere week maak ik een nieuwe voorraad granola. Wat zou leuk is aan zelf granola maken, is dat je eindelijk mee kunt variëren. Dit weekend werd het een heerlijke variatie met de gouden combi; kaneel, gember, appel en cranberry’s.
Dit heb je nodig
70 gram havervlokken
30 gram quinoazaden
50 gram gemengde noten
20 gram pompoenpitten
2 el kaneelpoeder
1 tl gemberpoeder
2 el olijfolie
2 el biologische appelsap (ik gebruik appelsap uit de slowjuicer)
handje (ongezoete) cranberry’s
optioneel: gedroogde appelringen
Zo maak je het
Verwarm de oven op 180 graden. Meng in een kom de havervlokken, quinoazaden, noten en pompoenpitten. Voeg de appelsap en olie toe en meng het geheel door elkaar. Meng vervolgens de kaneel- en gemberpoeder erdoor.
Verdeel het mengsel over een bakplaat (met bakpapier). Rooster de granola in ongeveer 15 minuten goudbruin in de oven. Meng het tussentijds even door elkaar met een lepel.
Laat de granolaafkoelen. Meng de cranberry’s en eventueel de appelringen door de granola.
| Bewaar de granola in een luchtdichte pot.
Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.