Pesto is echt zo een gerechtje (saus/dipje) dat zoveel lekkerder is wanneer je het zelf maakt. Pesto uit een potje (en eigenlijk alle andere dipjes en sausjes,) is niet te vergelijken met homemade pesto. Pesto is heerlijk als pastasaus, op een broodje of als dip. Door pesto te maken zonder kaas, is de pesto lichter, beter te verteren en veganproof.
Dit heb je nodig
30 gram basilicum
1 teen knoflook
2 handjes pijnboompitten
Koudgeperste olijfolie
Citroen (het sap)
Zo maak je het
Snijd de knoflook fijn en rooster de pijnboompitten kort in een koekenpan. Doe de basilicum, pijnboompitten en knoflook in een hakmolen of maal alles fijn in een vijzel. Voeg beetje bij beetje olie toe, totdat de pesto de juiste structuur heeft. Ik gebruikte ongeveer 4/5 eetlepels. Knijp vervolgens een beetje citroensap over de pesto.