[print_link]
Deze hummus plate met gegrilde aubergine, tomaat, za’atar en amandelen is echt heerlijk als lunch of licht diner! De romige hummus in combinatie met gegrilde aubergine en tomaat is zó smaakvol. Heerlijk met Libanees er bij om te dippen. Lekker, gezond en plantaardig. Dus ben je in de mood voor een heerlijke uitgebreide lunch? Maak deze heerlijke hummus plate met gegrilde groenten voor jezelf!
Natuurlijk kun je hummus uit een pakje gebruiken, maar zelf maken is zoveel lekkerder! Vooral als je een foodprocessor hebt, kost het maken van hummus echt maar twee minuten van je tijd. Dit gerecht is voor 2 á 3 personen, maar je kunt wat je over hebt goed bewaren voor de volgende dag en is zelfs koud heel lekker.
Dit heb je nodig (2 á 3 personen)
Hummus
1 blik kikkererwten (400 gram)
1 eetlepel tahin
8 eetlepels olijfolie
1 teentje knoflook
sap van een halve citroen
snuf zout
Overig
olijfolie
1 aubergine
8 cherrytomaatjes
1 hand amandelen
2 theelepels za’atar
peterselie of koriander
Libanees brood
Zo maak je het
Laat de kikkererwten uitlekken en spoel deze af met water. Doe alle ingrediënten in de keukenmachine en meng tot een egale hummus.
Snijd de aubergine in blokjes en de tomaatjes doormidden. Verhit een grillpan met olijfolie en voeg de aubergine toe in de pan. Verdeel de za’tar over de aubergine en schep de aubergine even om. Zet het vuur lager en grill 10 minuten op middel/laag vuur. Voeg vervolgens de tomaat toe en grill de groenten nog 5 minuten. Bij ondertussen goed omscheppen, zodat alle kanten goed gegrild worden.
Verdeel de hummus over de borden en besprenkel eventueel met nog wat olijfolie. Schep hier de gegrilde groenten over. Hak de amandelen grof en verdeel samen met de peterselie of koriander over het gerecht.
Serveer met Libanees brood.
Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram.
Niks missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een verzameling van alle nieuwe recepten en artikelen in je mail.