[print_link]
Omdat ik bijna elke dag wel hummus eet, probeer ik vaak nieuwe varianten uit. Harissa is mijn nieuwste verslaving, ik gooi het echt overal doorheen. En zo ontstond deze hummus met Harissa!
Harissa is een pittige pasta gemaakt van tomaat, rode peper, knoflook, ui en verschillende specerijen en kruiden. Het heeft iets weg van sambal. Een eetlepel Harissa maakt veel gerechten net wat smaakvoller en pittiger. En ook heerlijk door zelfgemaakte hummus dus!
Binnenkort ga ik proberen om zelf Harissa te maken. Maar voor nu kun je een lepel Harissa lekker lui uit een potje halen.
Hummus met harissa
Een beetje pittige en smaakvolle hummus! Je hebt een bakje hummus met Harissa zo gemaakt. Gooi alles voor een standaard hummus recept door de keukenmachine, een lepel Harissa er door en klaar is je heerlijke spread! En deze is nog gezond en vegan ook.
Lekker op brood, in een wrap, om te dippen of een bolletje hummus bij een salade.
Dit heb je nodig
400 gram kikkererwten
1 el tahin
1 teen knoflook
5 el olie
sap van halve citroen
1 grote tl Harissa pasta
Zo maak je het
Laat de kikkererwten uitlekken. Meng alles, behalve de Harissa, door elkaar in een keukenmachine. Voeg eventueel nog wat olijfolie toe als de hummus te droog is. Doe de hummus in een bakje of schaaltje. Meng hier 1 grote theelepel Harissa doorheen.
Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.
Niks missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een verzameling van alle nieuwe recepten en artikelen in je mail!