[print_link]
Afgelopen zomer ging ik op city trip naar Budapest. In Budapest hebben ze iets wat wij hier helaas niet hebben; hummus bars! Je hoort het goed, een lunch/diner tentje waar humus de hoofdrol speelt. Mijn favoriet was de ‘hummus plate’. Hummus met topping van falafel en allerlei groentes.
Omdat we hier helaas geen humus bar hebben en ik weer zo een zin had in een hummus plate, maakte ik er zelf een! Een bordje hummus met falafel, geroosterde kikkererwten, aubergine en champignons, geïnspireerd door de fijne humus barretjes in Budapest.
Je kunt deze plate zo ‘homemade’ maken als je wilt. Zo kun je een bakje hummus gebruiken, maar deze ook zelf maken. Net als de falafel. Het is maar net hoeveel tijd en zin je hierin hebt.
Dit gezonde en plantaardige bordje is heerlijk als lunch of licht diner. Lekker met wat (Libanees) brood er bij om te dippen.
Dit heb je nodig (2 plates)
1 bakje hummus
1 bakje falafel
1 blikje kikkererwten (150 gram)
half bakje champignons
halve aubergine
1 eetlepel paprikapoeder
1 theelepel komijnzaad
snuf kurkuma
olijfolie
(Libanees) brood
optioneel: paar olijven
optioneel: veldsla of rucola
Zo maak je het
Verwarm de oven op 220 graden. Spoel de kikkererwten af en verdeel ze over een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met wat olijfolie en kruid met een snuf kurkuma en paprikapoeder. Rooster de kikkererwten ongeveer 15 minuten in de oven en schep tussentijds even om.
Snijd de aubergine in blokjes en de champignon in plakjes. Verwarm twee pannen met olijfolie. Bak in de ene pan de champignons met wat komijnzaad en in de andere pan de aubergine met een snuf paprikapoeder in 10 minuten gaar. Bak de laatste 5 minuten de falafel om en om in een pan met een klein beetje olijfolie (of bak deze mee met de champignons of aubergine)
Verdeel de humus op een bord of bowl en schep hier de falafel, kikkererwten, aubergine en champignons over. Garneer eventueel met olijven en wat rucola of veldsla. Serveer met het brood.
Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.
Niks missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een verzameling van alle nieuwe recepten en artikelen in je mail.