Humus van artisjok

humus van artisjok
[print_link]
Artisjok, je houd er van of niet. Ik in ieder geval wel! Heerlijk als bijgerecht, bij de borrel of door italiaanse gerechten en salades. Maar je kunt er ook een heerlijke humus van maken. Lekker op brood, een cracker, in een wrap of een grote lepel bij de salade.

Artisjok is niet alleen lekker, maar ook heel gezond. Deze groente zit namelijk vol antioxidanten, vezels, vitaminen en mineralen.

Dit heb je nodig
200 gram kikkererwten
1 blik artisjokken
1 lepel tahin
1 teen knoflook
2 tl paprikapoeder
4 el olie
sap van halve citroen
Peper

Zo maak je het
Laat de kikkererwten en artisjokken uitlekken en spoel de kikkererwten schoon. Hak de knoflook fijn. Doe alle ingrediënten in een keukenmachine en blend tot een romige dip. Breng op smaak met wat peper.

Vind je de humus nog wat te droog? Voeg dan nog wat olie of een beetje water toe en blend nogmaals.

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.