Humus van geroosterde paprika


humus geroosterde paprika

[print_link]
Humus, ik eet het echt bijna elke dag. Deze plantaardige spread is zo makkelijk om te maken en echt overal lekker bij. Op een broodje, een wrap, bij de salade of om groentes in te dippen. Elke keer denk ik te weten welke humus variatie ik het lekkerste vind, totdat ik weer een nieuwe smaak ontdek, zoals deze humus gemaakt van geroosterde paprika.

Dit heb je nodig (1 grote kom)
1 blik kikkererwten (400 gr)
1 rode paprika
1,5 eetlepel tahin
5 el olijfolie
2 teentjes knoflook
sap van 1 citroen
1 tl komijn
2 tl cayennepeper
Snuf zout

Zo maak je het
Verwarm de oven op 220 graden. Snijd de paprika in grove stukken en gril deze 10 minuten in de oven. Laat de kikkererwten uitlekken. Doe alle ingrediënten in een keukenmachine (of mix met een staafmixer) en meng tot een egale humus.

| Je kunt de humus in een dicht bakje/potje een week bewaren in de koelkast

humus geroosterde paprika

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.