Indiase curry, mijn favorieten maaltijd! Op basis van specerijen, kruiden (massala), tomaat of paprika en bouillon. Met kikkererwten, groenten en Paneer (Indiase kaas). Zo lekker! Ben jij net als ik ook zo gek op curry, maar wil je het gerecht liever helemaal plantaardig houden en iets nieuws proberen? Maak dan deze geurige Indiase curry met kikkererwten en vegan kaasblokjes. Heerlijk, voedzaam en plantaardig comfort food!
Plantaardige kaasblokjes van SoFine
Misschien ken je het merk SoFine al van de plantaardige vleesvervangers, maar ze hebben nu ook SoFine SoCheeze Cubes! Plantaardige blokjes kaas op basis van biologische soja, gemarineerd in zonnebloemolie met kruiden en specerijen. Naast dat dit product plantaardig is, zijn er nog meer voordelen. De blokjes bevatten minder calorieën dan feta/witte kaas, bevatten geen lactose, zijn laag in zout en hebben een zeer laag verzadigd vetgehalte. Niet alleen beter voor de planeet en de dieren, maar ook voor je eigen gezondheid!
Deze SoCheeze Cubes zijn heerlijk op een borrelplank, maar ook ideaal om bijvoorbeeld feta/witte kaas te vervangen in gerechten. Denk aan een salade, een pasta, in een wrap of dus in een Indiase curry. Wanneer je de blokjes kaas aan een salade toevoegt, heb je ook meteen een smaakvolle dressing, omdat dat de blokjes in olie zijn gemarineerd. De SoCheeze Cubes zijn te koop bij de (grotere filialen van de) Albert Heijn en je vindt ze in het gekoelde kaasschap.
Terug naar dit heerlijke curry recept! De curry is echt makkelijk om te maken en je hele huis gaat er heerlijk van ruiken. Laat je niet afschrikken door de lange ingrediëntenlijst, deze bestaat voornamelijk uit kruiden en specerijen die je waarschijnlijk allemaal al in je keukenkastje hebt staan.
Dit heb je nodig (2 á 3 personen)
3 sjalotten
2 teentjes knoflook
1 rood pepertje
2 cm verse gember
3 trostomaten
1 eetlepel tomatenpuree
1 blik kikkererwten (400 gram)
1 pakje SoFine SoCheeze Cubes!
200 ml groentebouillon
1 eetlepel gedroogde Garam massala kruiden
2 theelepels komijnzaad
1 theelepel kurkuma
1 theelepel kaneel
verse koriander of peterselie
Serveer met
naanbrood en/of rijst
Raita (Indiase yogurt met munt, komkommer , citroen en kruiden)
Zo maak je het
Snipper de sjalotten en hak de knoflook, gember en peper fijn. Snijd de tomaten in kleine stukjes. Verhit een braad- of hapjespan met een ruime hoeveelheid olijfolie en fruit de ui, peper, gember een minuut aan. Voeg vervolgens de knoflook, massala, komijn, kaneel en kurkuma toe. Fruit een halve minuut aan en voeg dan de tomaat en tomatenpuree toe. Schep alles goed om, zet het vuur iets lager en verwarm nog 5 minuten. Blijf ondertussen goed omscheppen, zodat de kruiden niet verbranden.
Spoel de kikkererwten af met water en voeg deze samen met de vegan SoCheese blokjes toe aan de pan. Schep alles om. Voeg nu de groentebouillon en eventueel nog extra kruiden naar smaak toe, zet het vuur laag en laat minstens 30 minuten zachtjes pruttelen. Het liefst nog langer, zodat alle smaken goed kunnen intrekken en de curry kan indikken.
Bereid nu de rijst en naan volgens de bereidingswijze op de verpakking en meng voor de Raita alle ingrediënten in een kommetje.
Serveer de curry op de borden samen met de rijst, naan en Raita. Garneer de curry met verse koriander of peterselie.
[ dit recept is tot stand gekomen in samenwerking met SoFine ]
Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram.
Niks missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een verzameling van alle nieuwe recepten en artikelen in je mail.