Japanse ramen soep met paddenstoelen, paksoi en noedels. Een verwarmende kom soep vol smaak! Ramen is een gevulde soep met noedels uit de Japanse keuken. De smaak van miso in combinatie met de bite van de verse ingrediënten maken dit tot een heerlijk gerecht. En ook fijn, deze pan vegetarische soep is super simpel en snel gemaakt.
Nog een extra portie eiwitten toevoegen aan de soep? Silky tofu is heerlijk in deze Ramen. Je kunt de de blokjes tofu samen met de bouillon toevoegen aan de pan.
Dit heb je nodig (3 kommen)
150 gram ramennoedels
2 of 3 eieren
2 kroppen baby paksoi
250 gram paddenstoelen
100 gram shiitakes
3 stengels bosui
2 tenen knoflook
2 cm verse gember
1 liter groentebouilon
3 eetlepels miso pasta
1 eetlepel sojasaus
2 theelepels sambal (als je van een beetje pittig houdt)
sesamzaadjes
Zo maak je het
Snijd de bosui in ringen en leg het groene gedeelte apart. Hak de knoflook en gember fijn. Maak de paddenstoelen en shiitakes schoon en snijd deze in plakjes.
Verhit een koekenpan met olijfolie en bak de paddestoelen en shiitakes op middelhoog vuur in 10 minuten gaar. Kook ondertussen de noedels volgens de bereidingswijze op de verpakking en zet apart. Kook in een ander pannetje de eieren.
Zet de groentebouillon klaar. Verhit een soeppan met olijfolie en bak de gember, knoflook en het witte gedeelte van de bosui een minuutje aan. Voeg de sambal toe en bak een half minuutje mee. Voeg vervolgens een scheutje bouillon en de miso pasta toe aan de pan en meng dit met een garde goed door elkaar. Voeg de rest van de bouillon toe, breng rustig aan de kook en laat 10 minuten zachtjes koken. Voeg de laatste 5 minuten de paddenstoelen toe. Kook de laatste 2 minuten de stengels paksoi mee.
Schep de miso soep in de kommen en voeg de gekookte noedels hier aan toe. Pel de eieren, snijd doormidden en voeg ook deze toe aan de soep. Garneer met het groene gedeelte van de bosui en sesamzaadjes. Geniet van je heerlijke kom Japanse ramen soep!
Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.
Niks missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een verzameling van alle nieuwe recepten en artikelen in je mail.