Kaneelkoek/cake

kaneelcake

Dit heb je nodig
200 gram speltmeel (kies amandelmeel of boekweitmeel voor een glutenvrije versie)
2 el honing of agavesiroop (of 25 gram kokosbloesemsuiker)
Flinke el kaneel
50 gram vloeibare kokosolie
4 eieren
50 ml volle yoghurt
Snuf Himalayazout
1 tl wijnsteenbakpoeder
Scheutje citroensap
2 handen rozijnen
1 groen appel (in blokjes)

Zo maak je het
Verwarm de oven op 180 graden en vet een cakeblik in met kokosolie. Wanneer je een groot cakeblik gebruikt wordt het een soort kaneelkoek, gebruik je een klein cakeblik dan wordt het een kaneelcake.

Meng in een kom de droge ingrediënten (spelmeel, kaneel, zout en wijnsteenbakpoeder). Meng in een andere kom de eieren, honing, kokosolie, yoghurt en citroen. Mix dit tot een egale massa. Voeg de droge ingrediënten erbij en mix tot een geheel. Roer de rozijnen en stukjes appel door het beslag.

Giet het beslag in een cakevorm. Ga je voor de grote cakevorm? Bak de kaneelkoek dan in ongeveer 30 minuten gaar. Ga je voor de kleine cakevorm? Bak de kaneelcake dan in ongeveer 45 minuten gaat.

| Ook heerlijk met blauwe bessen in plaats van rozijnen

IMG_9401

IMG_9398

IMG_2830