Kefir pannenkoeken met vanille en aardbeien

Kefir pannenkoeken

[pint_link]
Geloof mij, ik heb al heel wat stapels pannenkoeken gemaakt in mijn leven… maar nog niet eerder met kefir! Al een paar keer hoorde ik dat je met deze ‘melkdrank’ luchtige pannenkoekjes kunt maken, dus ik gaf het een kans… Wauwwww wat zijn ze heerlijk geworden en inderdaad super luchtig en ‘silky’! Ik denk zelfs dat ze mijn nieuwe favoriet zijn.

Deze stapel pannenkoeken met kefir en aardbeien komen hier nog vaak op tafel. Een heerlijk ontbijt (of toetje natuurlijk)!

Super luchtige kefir pannenkoekjes!

Pannenkoekjes maken met kefir gaat precies hetzelfde als je normaal zou doen. Je vervangt de (plantaardige) melk voor kefir, that’s it! Ik voegde vanille druppels toe en koos als topping voor aardbeien en agave. Zo wordt het ontbijtje op een natuurlijke manier zoet. Heerlijk in combinatie met de luchtige en silky kefir pannenkoekjes.

Dit heb je nodig (ongeveer 6/8 pannenkoekjes)

100 gram (volkomen spelt) bloem
250 ml kefir
2 eieren
4 druppels vanille
1 theelepel bakpoeder
sap van kwart citroen
snuf zout

Topping
aardbeien
agavesiroop
optioneel: kokosnippers

Zo maak je het

Meng in een kom het meel, bakpoeder en snuf zout. Kluts in een andere kom de eieren luchtig en voeg hier de kefir, vanille en citroen aan toe. Voeg de kom met meel toe en meng met een garde tot een beslag.

Verhit een (pannen)koekenpan met boter of olijfolie en bak de pannenkoekjes om en om gaar (ongeveer 2 minuten per kant).

Stapel de pannenkoekjes op een bord en garneer met verse aardbeien en agave.

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.

Niks missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een verzameling van alle nieuwe recepten en artikelen in je mail.