Kikkererwten tortilla met groenten en vegan kaasblokjes

Kikkererwten tortilla

Zin in een uitgebreide hartige lunch in het weekend of op een vrije doordeweekse dag? Maak dan deze kikkererwten tortilla met groenten en vegan kaasblokjes. Een voedzame en vullende lunch en eens wat anders dan die boterham of cracker. Dat tortilla/wraps maak je van kikkererwtenmeel. De vulling bestaat uit rucola, groenten en maakte ik af met de SoCheeze Cubes van Sofine. Ten slotte besprenkel je de tortilla’s met een fris en plantaardig yoghurt-peterselie sausje. Lekker, plantaardig en ze zijn heel makkelijk en snel gemaakt.

3x kaas vervangen door SoFine SoCheeze Cubes

De SoCheeze kaasblokjes van SoFine zijn helemaal plantaardig en gemaakt op basis van soja, gemarineerd in zonnebloemolie en kruiden. Een heerlijke en gezonde vervanger voor feta/witte kaas. Daarnaast zijn de blokjes ook nog eens gezonder dan witte kaas. Deze bevatten minder calorieën, geen lactose, zijn laag in zout en hebben een zeer laag verzadigd vetgehalte. Niet alleen beter voor de planeet en de dieren, maar ook voor je eigen gezondheid!

De plantaardige kaasblokjes zijn ideaal als:

  • vervanger voor feta in een (Griekse) salade
  • vervanger voor mozzarella in een pasta of op een (plaat)pizza
  • vervanger voor feta/witte kaas in couscous
  • ook lekker in courgette-aubergine rolletjes

Dit heb je nodig

Kikkererwten tortilla/wrap (voor 3 wraps)
100 gram kikkererwtenmeel
100 ml plantaardige melk
100 ml water
snuf zout
halve theelepel kurkuma
optioneel: halve theelepel komijnzaad

Groenten vulling
1 bakje SoFine SoCheeze Cubes
rucola
1 gele paprika
halve komkommer
8 tomaatjes (romaatjes of cherrytomaatjes)
optioneel: zwarte olijven
verse peterselie
100 ml (plantaardige) yoghurt
peper en snuf zout

Zo maak je het

Kikkererwten tortilla
Meng in een kom alle ingrediënten voor het beslag. Verhit een (pannen)koekenpan met olijfolie en giet hier een derde van het beslag in. Zodra er bubbeltjes in de tortilla verschijnen (ongeveer na een minuut), keer je de tortilla om en bak je deze nog een minuut aan de andere zijde.

Vulling
Snijd de paprika in reepjes, de tomaatjes door vieren en de olijven doormidden. Snijd met een kaasschaaf plakjes van de komkommer. Meng de yoghurt met verse peterselie, peper en een snuf zout.

Vul de tortilla met rucola, de groenten en verdeel hier de SoCheeze kaasblokjes overheen. Besprenkel het plantaardige yoghurtsausje over de groenten en happen maar!

[ dit recept is tot stand gekomen in samenwerking met SoFine ]

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram.

Niks missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een verzameling van alle nieuwe recepten en artikelen in je mail.