Knolselderijsoep (met zoete aardappel)

knolselderijsoep met zoete aardappel[print_link]
Soep! Ik hou van soep! Op koude donkere dagen of wanneer ik even geen inspiratie heb om te koken, of gewoon geen zin heb om te koken. Een pan soep is namelijk zo gemaakt. Je kunt van elke groenten wel een soep maken. Ik kies vaak voor groente uit het seizoen.

Ik hou van dikke soepen. Wil je een wat dunnere soep? Voeg dan gewoon wat meer bouillon toe. Ook lekker: voeg een zoete aardappel toe aan de soep voor een volledige maaltijd.

Dit heb je nodig (2 grote kommen soep)
1 knolselderij
1 ui
2 teentjes knoflook
groentebouillon (van gistvrij bouillonblokje)
komijnzaad en tijm)
peper en zout
Optioneel: 1 zoete aardappel

Zo maak je het
Snijd de ui in ringen en hak de knoflook fijn. Schil de knolselderij (en eventueel de zoete aardappel) en snijd in stukken. Verhit een (soep)pan met olie en fruit de ui en knoflook een minuutje aan samen met de komijnzaad en tijm. Doe vervolgens de knolselderij (en eventueel zoete aardappel) in de pan en bak een paar minuten mee. Voeg vervolgens de bouillon toe, tot de groenten net onder staat. Voor een dunnere soep voeg je iets meer bouillon toe.

Laat de soep ongeveer 15 minuutjes koken. Pureer de soep vervolgens met een staafmixer tot een romige soep. Breng op smaak met peper, zout en eventueel verse tijm.

knolselderijsoep

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.