Zelf muffins maken blijft altijd een feestje. Er zijn zoveel combinaties mogelijk! Deze smeuïge muffins van kokosmeel zijn glutenvrij en bevatten alleen natuurlijke suikers.
Dit heb je nodig (6 muffins)
50 gram kokosmeel
3 eieren
Schil van 1 citroen
2 el kokosolie (gesmolten)
Scheutje agavesiroop (of andere natuurlijke zoetmaker)
Snuf Himalayazout
1 tl wijnsteenbakpoeder
100 gram blauwe bessen (diepvries of vers)
Zo maak je het
Verwarm de oven op 175 graden. Meng de eieren, de agavesiroop en de gesmolten kokosolie in een kom. Voeg vervolgens de geraspte schil van een citroen, bakpoeder en zout toe. Meng als laatste het kokosmeel toe aan het beslag. Let op: doordat kokosmeel erg droog is, is het mengsel niet vloeibaar maar lijkt het meer op deeg. Meng ten slotte de blauwe bessen door het beslag.
Vet een muffinvorm in met kokosolie en verdeel het mengsel in de vormpjes. Druk eventueel een beetje aan. Bak de muffins ongeveer 25 minuten in de oven en laat goed afkoelen.