[print_link]
Kokosrijst; rijst bereiden in kokosmelk en bouillon. Hier had ik wel eens van gehoord en was benieuwd hoe dat zou smaken. Ik bedacht een recept met kokosrijst en ingrediënten waarvan ik dacht dat deze er goed bij zouden passen; zoete aardappel, spinazie, kikkererwten en noten.
Aan de slag! Nadat de rijst gaar was, nam ik een hapje om te proeven. Wat is dit lekker! Zo romig en smaakvol! De rest van de ingrediënten zaten er nog niet eens doorheen..
Dit vegetarische (zelfs helemaal plantaardige) gerecht is zo lekker! En als je ziet hoe makkelijk en snel je dit gerecht op tafel zet wil je helemaal meteen maken!
Romige kokosrijst met spinazie, zoete aardappel, kikkererwten en noten
Je kunt eventueel nog tomaatjes aan het gerecht toevoegen. Ik gebruikte pecannoten voor dit gerecht, maar amandelen of cashewnoten is ook heerlijk.
Met de hoeveelheden maak je 1 grote pan. Je haalt er makkelijk 4 kommen uit of 3 hele grote kommen. Het is maar hoeveel grote eters er mee eten 😉
Dit heb je nodig (4 personen)
250 gram (zilvervlies) rijst
1 grote zoete aardappel
2 grote handen verse spinazie
1 blikje kikkererwten (310) gram
50 gram pecannoten (2 handjes)
250 ml groentebouillon (van tablet)
400 ml kokosmelk
1 tl kurkuma
1 tl gemberpoeder (of klein stukje verse gember)
peper
1 limoen (optioneel)
verse peterselie
Zo maak je het
Breng ondertussen een pan met water aan de kook. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes. Kook de zoete aardappel in ongeveer 8 minuten beetgaar en giet af.
Voeg de zoete aardappel, kikkererwten en noten toe aan de rijst en verwarm twee minuten mee. Voeg op het laatst de spinazie en peper toe, roer even om en haal de pan van het vuur.
Verdeel het gerecht over de kommen. Besprenkel wat citroensap over de kokosrijst en garneer met verse peterselie.