[print_link]
Een frisse, luchtige kwarkcake met blauwe bessen en vanille. Door kwark of yoghurt door cake of taart te mengen, wordt de cake licht en fris. Dat maakt een plak van deze cake een heerlijk tussendoortje of toetje op een zonnige dag!
De komende 4 maanden ontwikkel ik iedere maand een recept voor I-KOOK keukens. Deze kwarkcake is de eerste in de reeks!
Kwarkcake met blauwe bessen en vanille
Een smeuïge cake met blauwe bessen en vanille, heerlijk! Het is bij deze cake wel een must om iets van agave, honing of kokosbloesemsuiker aan toe te voegen. Twee eetlepels is genoeg en maakt de cake zoveel lekkerder.
Let er op dat je het citroensap niet vergeet toe te voegen. Naast dat dit zorgt voor de frisheid, actieve het citroensap de baking soda, waardoor de cake lekker luchtig wordt.
Dit heb je nodig
100 gram amandelmeel
125 gram speltmeel
100 gram roomboter of kokosolie
2 eieren
150 gram volle kwark
120 gram blauwe bessen
1 tl baking soda
sap van 1 citroen
4 druppels vanille
2 el agave/honing
snuf zout
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Smelt de roomboter of kokosolie en laat even afkoelen in een kom. Voeg 1 voor 1 de eieren toe met een garde. Voeg vervolgens het citroensap en de bakingsoda toe en meng goed door elkaar. Voeg als laatste de kwark, vanille en agave toe aan de kom en meng nogmaals door elkaar met een spatel.
Zeef het meel en voeg een snuf zout toe. Voeg het meel bij de kom met boter, eieren en kwark en meng met een garde tot een beslag. Meng nu voorzichtig de blauwe bessen door het beslag met een spatel.
Bekleed een bakblik met bakpier of vet goed in met boter. Giet het beslag in het bakblik en strijk glad aan de bovenkant.
Bake de cake in 50 minuten gaar in het midden van de oven. Laat de cake goed afkoelen op een rooster, voordat je deze er uit haalt.
[ Dit recept is ontwikkeld voor I-KOOK keukens. ]
Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.