[print_link]
De Oosterse keuken in mijn favoriete keukens en in het bijzonder de Libanese keuken. Falafel, hummus, muhamarra, fattoush, labneh, tabouleh, Libanees brood om te dippen… allemaal zo ontzettend lekker en allemaal vegetarisch en vegan.
Romige Libanese yoghurtdip
Labneh is een romige yoghurtdip die veel wordt gegeten als hartig bijgerecht in Libanon. Deze dip wordt meestal geserveerd met Libanees brood. Labneh is eigenlijk gewoon Griekse of Turkse yoghurt die je een paar uur laat uitlekken, waardoor er een dikke yoghurt/hangop bestaan. Vervolgens voeg je toppings toe als granaatappelpitjes, pistachenoten, munt of een van mijn favoriete kruiden dit moment: za’atar!
Labneh met za’atar en munt
Heel makkelijk om zelf thuis te maken en vooral heel lekker. Ideaal op een zomerse zonnige dag, omdat labneh een fris gerecht is. Serveer met andere oosterse gerechten of gewoon heel simpel met Libanees brood.
Dit heb je nodig
500 ml Griekse yoghurt
scheutje olijfolie
sap van kwart citroen
halve theelepel za’atar
snuf zout
paar blaadjes verse munt
Libanees brood
Zo maak je het
Laat de yoghurt eerst minstens 4 uur uitlekken, zodat er een dikke yoghurt ontstaat. Leg hiervoor een vergiet op een pan met daarover een schone theedoek of kaasdoek. Schep de yoghurt op de doek en vouw deze dicht. Na een paar uur zul je zien dat bijna al het vocht eruit us gelekt en je een dikke yoghurt (labneh) over houdt.
Schep de labneh in een schaal, voeg een snuf zout en het sap van de citroen toe en schep even om. Besprenkel de labneh vervolgens met een scheutje olijfolie, za’atar en verse munt.
Serveer met Libanees brood.
Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.
Niks missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een verzameling van alle nieuwe recepten en artikelen in je mail.