[print_link]
Zeker iedere twee/drie weken staat hier een schaal lasagne op tafel! Met zoveel mogelijk groenten en verse ingrediënten, heerlik! Deze lasagne met gegrilde aubergine artisjok en olijven is mijn favoriete combinatie en heeft zoveel smaak!
Lasagne met gegrilde aubergine, artisjok en olijven
De combinatie van deze ingrediënten maakt de lasagne zo lekker. Door de aubergine te grillen krijgt deze veel meer smaak én het ziet er mooi uit! Artisjok gooi ik het liefst overal in en op. Pizza, pasta, lasagne… zo lekker!
De lasagne zit vol met groenten en is behalve vegetarisch ook nog eens helemaal plantaardig. Mocht je nou een echte kaas liefhebber zijn, kun je de lasagne nog garneren met mozzarella.
Dit is trouwens een ‘snelle’ variant, maar wil je de lasagne nog verser en smaakvoller? Maak dan de tomatensaus zelf!
Dit heb je nodig (3 á 4 personen)
1 pak verse (volkoren) lasagnebladeren
400/500 gram sugo saus
2 teentjes knoflook
1 ui
half rode peper
1 aubergine
1 bakje champignons (250 gram)
1 blikje artisjok harten
2 handen verse spinazie
1 bakje cherrytomaatjes
100 gram olijven
1 eetlepel oregano
1 eetlepel tijm
peper en snuf zout
optioneel: mozzarella
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de aubergine in plakken. Verwarm een grillpan met olijfolie en grill de plakken 5 á 7 minuten om en om in een grillpan, tot de grill strepen goed te zien zijn. Leg de aubergine even apart.
Snipper de ui en hak de knoflook en peper fijn. Snijd de champignons doormidden of door vieren. Snijd ook de tomaatjes en artisjokharten doormidden.
Verhit een wok- of koekenpan met olijfolie en fruit de ui, peper, knoflook en een halve eetlepel tijm en oregano aan. Voeg na twee minuten de champignons toe en bak deze 5 minuten mee. Voeg nu de artisjokken en tomaatjes toe en bak deze twee minuten mee. Voeg nu de sugo saus, olijven en nog een halve eetlepel oregano en tijm toe. Verwarm de saus nog 5 minuten op laag vuur. Breng op smaak met peper en een snuf zout.
Nu gaan we de lasagne bouwen! Doe een derde van de groenten/saus in een ovenschaal, verdeel hier een klein handje spinazie en een derde an de plakken aubergine over eindig met verse lasagne bladeren. Herhaal dit nog een keer. Eindig met een laagje groenten/saus en plakken aubergine. Verdeel een klein scheutje olijfolie over de aubergine plakken eventueel nog wat olijven en oregano.
Zet de lasagne 25 minuten in het midden van de oven. Haal de lasagne uit de oven en laat even twee minuten staan voordat je deze op de borden schept.
Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.
Niks missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een verzameling van alle nieuwe recepten en artikelen in je mail.