Lasagne van aubergine en courgette

Lasagne

 

Een homemade vegetarische lasagne zonder lasagne bladeren en met een extra portie groenten. Waarom geen lasagne bladeren? Witte pasta is een ‘leeg’ product en zit vol suiker die je bloedsuikerpegel omhoog laat schieten.

Wil je geen vegetarische lasagne? Dan kun je rundergehakt toevoegen aan de groenten in de pan.

Dit heb je nodig (2/3 personen)
Kokosolie of koudgeperste olie
Halve aubergine
halve courgette
1 doosje champignons
1 pakje tomatenpassata of maak zelf tomatensaus
1 klein blikte tomatenpuree
1 ui
Geitenkaas
2 tenen knoflook
Oregano en/of Italiaanse kruiden
Peper en Himalayazout
Optioneel: verse basilicum

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden. Hak de knoflook fijn, snijd de ui in ringen en snijd de champignons in plakjes. Verhit (kokos)olie in een pan, voeg de knoflook, ui en champignons toe en bak ongeveer 5 minuten.Voeg de tomatenpassata, tomatenpuree, oregano en/of Italiaanse kruiden en peper en zout toe en verwarm de saus vijf minuten op laag vuur. Snijd de overgebleven aubergine en courgette in de lengte in dunne plakken.

Vul de ovenschaal als volgt. Begin met 1/3 van de saus en bedek dit met een paar plakken aubergine/courgette. Vervolgens weer een laag saus, plakken aubergine en eindig met een laagje saus. Plaats de ovenschaal in het midden van de oven en bak de lasagne in ongeveer 25/30 minuten gaar. Garneer met geitenkaas en eventueel verse basilicum.