[print_link]
Tabouleh is een gerecht uit de Libanese keuken. Het is een salade van bulgur, veel kruiden, citroen en olijfolie en wordt vooral gegeten als bijgerecht of lichte lunch.
Bulgur
Bulgur is een graanproduct gemaakt van verschillende soorten tarwe, maar meestal van durum. Bulgur is heerlijk in salades. De structuur lijkt een beetje op die van parelgort. Smeuïger dan rijst, maar lichter en minder romig dan risotto.
Bulgur is verkrijgbaar in verschillende soorten korrels. Van fijn naar heel grof. In de supermarkt heb je meestal een fijne bulgur, maar bij de Turkse groentewinkels vind je ook veel grove varianten.
De fijne bulgur kun je wellen in koud water, de grove korrel moet je even 15 minuten koken.
Libanese tabouleh met granaatappelpitjes
Dit is het originele recept van tabouleh. Zelf voegde ik er nog granaatappel pitjes aan toe, omdat ik dit er heerlijk bij vind smaken.
Ik eet tabouleh graag met wat brood en dipjes erbij, zoals baba ganoush of humus.
Dit heb je nodig (1 schaal – 3/4 personen)
75 gram bulgur
2 stengels lente uien
2 trostomaten
1 citroen (sap)
5 takjes munt
1 bosje platte peterselie
olijfolie (goede kwaliteit)
granaatappelpitjes (van 1 granaatappel) of een klein bakje
peper en snuf zout
Zo maak je het
Bereid de bulgur volgens de beredswijnze op de verpakking.
Snijd ondertussen de lente ui in ringen en de tomaten in kleine blokjes. Snijd de peterselie en munt fijn.
Meng de bulgur, tomaten, lente ui, munt, peterselie en granaatappelpitjes door elkaar in een schaal. Knijp het sap van een halve citroen uit over de salade en besprenkel met olijfolie. Meng nogmaals door elkaar. Breng op smaak met peper en een snuf zout.
Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.
Niks missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een verzameling van alle nieuwe recepten en artikelen in je mail.