[print_link]
Wanneer het langzaam aan weer herfst wordt, krijg ik altijd meteen zin in champignons! Champignons zijn heel lekker en gezond, maar ik eet ze ook graag door de structuur en de bite. Ik snijd ze het liefst zo groot mogelijk, of in z’n geheel, zoals in het recept van deze champignonspiesen.
Je kunt champignons heerlijk marineren en kruiden, zoals in deze linzen-champignonsalade met tomaat en feta!
Linzen-champignonsalade met tomaat, feta en olie-citroen dressing
Een lekkere maaltijdsalade die je al beetje een herfstachtig gevoel geeft. Champignons en linzen is een heerlijke combinatie, vooral met zoete tomaatjes. De olie-citroen dressing maakt de salade helemaal af.
De salade bevat veel eiwitten door de linzen, champignons en feta, en vult daardoor goed. Ideaal als lunch of lichte avond maaltijd.
Liever helemaal plantaardig? Dan kun je de feta weglaten.
Dit heb je nodig (2 personen)
1 klein blikje linzen (160 gram)
1 bakje kastanjechampignons
1 zakje veldsla
1 ui
1 teen knoflook
cherrytomaten (stuk of 8)
50 gram feta
1 tl paprikapoeder
1 tl tijm
verse peterselie
peper
Dressing
4 el olijfolie
halve citroen
peper
Zo maak je het
Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Snijd de champignons door vieren en de cherrytomaten doormidden.
Verhit een koekenpan of wokpan met olijfolie en fruit de ui even aan. Voeg na een minuut de knoflook, champignons, paprikapoeder en tijm toe. Besprenkel nog wat olie over de champignons. Roer regelmatig om en bak in 10 minuten gaar (tot de champignons zacht zijn). Voeg de laatste 5 minuten de tomaten toe.
Spoel de linzen goed af en laat uitlekken. Verkruimel de feta.
Verdeel de veldsla en de linzen over twee borden. Schep hier het champignons-tomaten mengsel over. Verdeel nu de verkruimelde feta over de salade. Breng op smaak met peper en garneer met verse peterselie
Dressing
Meng in een kom de olijfolie, de rasp van de citroenschil, het sap van de citroen en een snuf peper. Besprenkel de dressing over de salade.
Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.