[print_link]
Linzen-tomaten soep met zoete aardappel, courgette en tortilla. Een heerlijke en gezonde maaltijdsoep met een Mexicaans tintje die je heel eenvoudig maakt. Deze soep zit vol groenten, bevat veel eiwitten door de linzen en de tortilla geeft een lekkere bite. Ideaal voor drukke dagen.
Dit heb je nodig (3 á 4 personen)
2 sjalotten
2 teentjes knoflook
half rood pepertje
150 gram gedroogde groene linzen
2 zoete aardappelen
halve courgette
1 blik tomatenblokjes (400 ml)
1 liter groentebouillon
2 theelepels paprikapoeder
1 theelepel kurkuma
1 theelepel komijnzaad
verse peterselie of koriander
2 volkoren wraps
Zo maak je het
Spoel de linzen goed af met lauw water. Kook de linzen 20 minuten, giet af en zet apart.
Snipper ondertussen de ui en hak de knoflook en peper fijn. Schil de zoete aardappel en snijd deze in blokjes. Verhit een soeppan met olijfolie en fruit de ui, knoflook, peper, paprikapoeder, kurkuma en komijnzaad 2 minuten aan. Voeg nu de zoete aardappel toe en bak deze 2 minuten mee.
Snijd de courgette in kleine blokjes. Voeg vervolgens de tomatenblokjes en courgette toe aan de pan de pan en verwarm 2 minuten mee. Voeg nu de bouillon en de linzen toe (nadat deze 20 minuten gekookt en afgegoten zijn). Zet het vuur lager en laat de soep nog 10 minuten zachtjes koken.
Verwarm de wraps kort in de oven, tot deze een beetje krokant zijn. Schep de soep in 2 grote kommen. Garneer met peterselie of koriander en eventueel nog wat komijn en peper. Serveer de tortilla bij de soep.
Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram.
Niks missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een verzameling van alle nieuwe recepten en artikelen in je mail.