[print_link]
Deze linzensoep met sinaasappel en za’atar is een heerlijke combinatie. Beter nog, het is een van de lekkerste soepen die ik tot nu toe uit mijn keuken heb getoverd met restjes uit de koelkast en wat improvisatie.
Linzensoep met sinaasappel en za’atar
Soep is absoluut niet alleen voor oude herfst- en winterdagen. Deze linzensoep kan het heel jaar door. Heerlijk kruidig door de za’atar, zoet door de wortel en de sinaasappel geeft het gerecht een verrassende smaak!
En deze kom soep is uiteraard ook voedzaam. Vol met eiwitten, groenten en ook nog eens helemaal plantaardig. Heb je een restje over? De soep is ook heerlijk als lunch.
Dit heb je nodig (3 kommen)
1 winterpeen
2 stengels bleekselderij
120 gram rode linzen
600 ml groentebouillon
2 uien
2 teentjes knoflook
halve rode peper
sap van halve sinaasappel
1 theelepel za’atar
halve theelepel kurkuma
halve theelepel komijn
verse peper
verse peterselie
Zo maak je het
Snipper de ui en hak de knoflook en peper fijn. Snijd de wortel en bleekselderij in kleine plakjes en spoel de linzen af met weer.
Verwarm een soeppan met olijfolie en bak de ui, knoflook, wortel, bleekselderij, linzen, za’atar, kurkuma en komijn een paar minuten aan.
Voeg de groentebouillon toe en laat de soep 20 minuten zachtjes koken. Pureer de soep vervolgens glad met een staafmixer. Voeg nu het sap van de sinaasappel toe. Je kunt eventueel ook een beetje rasp van de schil toevoegen als je dat lekker vindt.
Schenk de soep in de kommen en garneer met nog een snuf za’atar, verse peper en verse peterselie.
Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.
Niks missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een verzameling van alle nieuwe recepten en artikelen in je mail.