[print_link]
Wij aten vroeger iedere week wel macaroni of spaghetti. Ik denk heel veel mensen? Helaas wel altijd uit een pakje, want mijn moeder was niet echt een top-kok (sorry mam), maar ze gooide het gerecht wel altijd vol met verse groenten!
Macaroni maken zonder pakjes en zakjes
Toen ze vorige week tegen mij zei dat ze graag eens macaroni zonder pakje of zakje met poeder wilde maken, maar geen idee had hoe dit moest, dacht ik; dat moet toch heel makkelijk te maken zijn met verse kruiden? En dat is het dus ook!
Zo grappig, want toen ik de macaroni aan het maken was, rook de keuken precies zoals vroeger bij ons thuis. Dat was een goed teken… Na de eerst hap was ik zo blij. De macaroni smaakte precies naar… macaroni! Maar dan verser, smaakvoller en minder zout. Yes! Mam, je gaat dit heerlijk vinden!
Goed keukenapparatuur maakt koken makkelijk én leuker
Als je van koken houdt en/of net als ik heel wat af kookt, is het fijn om een goed keukenapparatuur te hebben. Dit maakt koken makkelijk, maar ook een stuk leuker. Een goede keukenmachine om te snijden en mixen, een blender voor de romigste smoothies, een krachtig staafmixer voor soepen, grote mengkommen, een keukenweegschaal, een goede rasp en… goede scherpe messen!
Tot nu toe sneed ik altijd met slechte/botte messen. Vooral om mijzelf te beschermen, want ik snijd echt altijd in m’n vingers. Nu snijd ik natuurlijk geen stukken vlees, maar wel een hoop groenten, fruit en kruiden. Denk aan pompoen, wortel, ananas of aardappels. Met een slecht of bot mes is dit echt niet te doen. Je komt er niet doorheen, het mes glijd weg of je snijd dus in je vingers.
CookingLife stuurde mij vlijmscherpe Arcos Manhattan messen om uit te proberen. Een chef’s knife voor het snijwerk van groenten, vlees en vis en een Santokumes voor bijvoorbeeld het snijden en fijnhakken van verse kruiden en specerijen.
Eerlijk, ik vond het in het begin best eng om met zulke grote en scherpe messen te werken, maar met goede messen wordt al het snijwerk wel een stuk makkelijk en het gaat een stuk sneller. Met deze messen ‘glij’ je gewoon door de ingrediënten heen!
Voor pompoen is het nog een beetje te vroeg (dat leek mij een perfecte groente om de messen op uit te proberen). Maar in deze macaroni gaan ook een hoop groentes, waaronder wortel.
Recept macaroni
Dit heb je nodig (2/3 personen)
150 gram volkoren macaroni
1 klein blikje linzen
1 blikje tomatenpuree (175 gram)
300 ml groentebouillon
1 ui
2 teentjes knoflook
halve courgette
1 rode paprika
1 wortel
half bakje champignons
2 tl paprikapoeder
1 tl tijm
1 tl oregano
1 tl cayenne
peper en zout
optioneel: verse peterselie
Zo maak je het
Kook de macaroni volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Snijd alle groenten in blokjes. Verhit een (koeken)pan met olijfolie en fruit de ui en knoflook een minuutje aan. Voeg de paprikapoeder, cayenne, tijm en oregano toe en bak een minuut mee. Voeg vervolgens alle groenten toe en bak deze in 10 minuten gaar. Blijf goed omscheppen.
Voeg de linzen toe en schep de tomatenpuree door de groenten. Voeg nu de bouillon toe en meng alles goed door elkaar. Voeg naar behoefte nog wat kruiden toe. Ik voegde zelf nog wat paprikapoeder en tijm toe aan de saus.
Verwarm de groenten en saus nog 10 minuten op laag vuur. Zo kunnen de kruiden goed intrekken en de saus een beetje indikken. Kruid ten slotte met peper en een snuf zout.
Schep de macaroni op de borden en schep hier een grote schep saus over. Garneer eventueel met verse peterselie.
[ Dit recept is tot stand gekomen in samenwerking met CookingLife ]
Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.
Niks missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een verzameling van alle nieuwe recepten en artikelen in je mail!