[print_link]
Op warme, zonnige dagen ontbijt het liefst met een licht en fris ontbijtje, met veel fruit! Een smoothie, smoothiebowl, chiapudding of deze heerlijke mango-cheesecake in een glas!
Mango-cheesecake in een glas
Dit gerechtje is echt een feestje in een glas! Een sticky bodem van dadels, yoghurt en gepureerde mango met kokos. Het ziet er niet alleen mooi uit, maar de laagjes zijn ook nog eens een perfecte smaakcombinatie! Gebruik je plantaardige yoghurt, dan is dit ontbijtje ook nog eens helemaal plantaardig.
Heerlijk als ontbijt of toetje op een zomerse dag.
Dit heb je nodig (voor 2 glaasjes)
20 gram kokossnippers
6 zachte dadels (zonder pit)
250 ml plantaardige yoghurt (of kwark)
halve rijpe mango
20 gram kokossnippers
Zo maak je het
Snijd de dadels in stukjes. Pureer de dadels en kokos met een staafmixer. Verdeel het dadel-kokos mengsel over de twee glaasjes en druk stevig aan. Schep hier vervolgens de kwark of yoghurt op.
Schil de mango, snijd het vruchtvlees er af en pureer met een staafmixer. Verdeel de mango over de yoghurt in de glaasjes. Garneer met nog een beetje kokos.
Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.