Masala tortilla’s met pittige zwarte bonen en yoghurt dressing. Een heerlijke combinatie aan smaken! Kruidige, pittig en fris in één gerecht. De kruidige masala tortilla’s maak je heel makkelijk zelf en zijn zoveel lekkerder dan de kant en klare variant. Een vulling van pittige zwarte bonen met tomaat en paprika en de frisse dressing met limoen maakt het gerecht af. Lekker, voedzaam en vegetarisch comfort food! Wanneer je plantaardige yoghurt gebruikt is het gerechts zelfs vegan.
Dit heb je nodig (2 á 3 personen)
Massala tortilla’s
200 gram bloem
125 ml lauwwarm water
1 flinke eetlepel olijfolie
1 kleine eetlepel Garam Masala kruiden
snuf zout
Pittige zwarte bonen
1 ui
3 teentjes knoflook
50/100 ml water
1 mespuntje sambal
1 theelepel komijnzaad
1 theelepel kurkuma
halve theelepel chili vlokken
1 pot zwarte bonen
halve (hele mag ook) rode paprika
3 trostomaten
optioneel: verse peterselie of koriander
Yoghurt sausje
200 ml Griekse yoghurt
halve theelepel komijn
sap van een halve limoen
Zo maak je het
Doe de bloem, het water, olijfolie, massala en zout in een kom. Meng met een lepel door elkaar. Meng vervolgens met je handen tot een deegbal. Het deeg is nog heel plakkerig, het helpt om deze te verstuiven met wat bloem. Leg de bal deeg terug in de kom en dek deze af met een doek. Laat het deeg een half uur rusten.
Maak ondertussen de pittige zwarte bonen vulling. Snipper de ui en en hak de knoflook fijn. Snijd de paprika en tomaten in kleinde blokjes. Giet de zwarte bonen af en spoel na met water.
Verwarm een koekenpan met olijfolie en fruit de ui ongeveer 8 minuten aan. Voeg nu de kurkuma, komijn en knoflook toe en bak twee minuten mee. Voeg vervolgens de tomaat, paprika en sambal toe en bak 5 minuten aan. Blijf goed omscheppen. Voeg als laatste de zwarte bonen en een scheutje water toe. Zet het vuur later en laat minstens nog 10 minuten verwarmen met de deksel op de pan. Schep af en toe nog even om.
Ga nu verder met de tortilla’s. Bestuif een snijdplank met wat bloem en verdeel het deeg in 3 á 4 stukken. Maak hier bolletjes van, druk deze plat en kneed uit tot je een ronde vorm hebt van ongeveer dezelfde dikte. Het maakt niet uit dat ze niet perfect rond zijn. Verhit een (pannenkoeken) pan met een heel klein beetje olijfolie en bak de tortilla’s aan beide kanten 2 á 3 minuten aan.
Meng in een kommetje de yoghurt met de komijn en het sap van de limoen. Verdeel de Masala tortilla’s over de borden, schep hier de pittige zwarte bonen op en besprenkel met het yoghurt sausje. Garneer eventueel met verse peterselie of koriander.
Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.
Niks missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een verzameling van alle nieuwe recepten en artikelen in je mail.