Meet the blogger | over mij

fotoshoot

Ik ben Chantal, 26 jaar oud en woon in Utrecht. Ik heb een grote passie voor gezonde en vooral natuurvoeding. Gezond, puur en bewust eten, oftewel, écht eten! Dat is waar ik voor sta. Ik kan hier de hele dag met veel enthousiasme over praten, lezen of nadenken.

In mijn keuken vind je vooral natuurproducten, veel groenten, fruit en ‘superfoods’. Ik hou erg van koken. Vooral van makkelijk, met verse en pure ingrediënten en een beetje snel graag. En zo zijn mijn recepten ook! Dit neemt niet weg dat ik het ook heerlijk vind om af en toe een hele middag in de keuken te staan en nieuwe recepten en producten uit te proberen. Koken is voor mij echt een momentje van ontspanning. Gluten, suiker en lactose vermijd ik zoveel mogelijk en pakjes en zakjes komen er bij mij ook niet zo snel in. Sinds ik weet wat een troep daar allemaal in zit, laat ik deze met liefde staan.

Naast koken lees ik graag over gezonde voeding. In mijn boekenkast zal je dan ook vooral boeken over voeding tegenkomen. Ik haal hier veel inspiratie uit. Ook heb een lichte social media verslaving wanneer het gaat om voeding. Foodblogs, facebook en Instagram, ik volg ze dagelijks! Op een vrije ochtend of middag vind ik het heerlijk om rond te lopen in de natuurwinkel, Aziatische of Turkse toko, of over de markt. Kramen vol verse (seizoen)groenten, fruit, noten, kruiden, specerijen en superfoods… Het liefst neem ik alles mee naar huis. Hier kan ik mij echt uren vermaken.

Waar is mijn passie voor gezonde voeding vandaan gekomen?
Ik kwam vaak energie tekort, had na het eten standaard een after diner dip en lag zeker één keer per maand ziek op bed. Ook had ik vaak lichamelijke kwaaltjes. Buikpijn, hoofdpijn, verkouden, een opgezette buik.. Het was er eigenlijk altijd en ik raakte eraan gewend. Op een gegeven moment was ik hier helemaal klaar mee. Ik wilde mij goed en fit voelen! Ik ben mij toen gaan verdiepen in gezonde en vooral natuurvoeding en al snel wist ik, ik had mijn passie gevonden!

Door veel te experimenteren en te lezen kwam ik erachter dat ik gevoelig ben voor onder anderen tarwe(gluten) en melkproducten. Daarnaast dat ik van suikers ontzettend moe word en hoofdpijn krijg. Door producten weglaten, toevoegen en uitproberen en steeds meer producten te eten die rechtstreeks uit de natuur komen, begon ik mij een stuk beter te voelen. Zeg maar gerust, geweldig! Ik heb een veel betere weerstand, slaap beter, heb geen after diner dips meer en die eeuwige trek in zoetigheid is verdwenen, samen met een paar kilo. Maar het belangrijkste, ik heb gewoon zoveel meer energie!

Ik ben zo enthousiast geworden over wat gezonde voeding met mij heeft gedaan, dat ik anderen dit ook ontzettend graag wil laten ervaren. Ik weet hoeveel invloed voeding kan hebben op hoe je je voelt en op een gezond leven. Dat is mijn drijfveer.

Mijn voedingspatroon is niet van de één op andere dag veranderd. Het is echt een proces geweest en dat is het nog steeds elke dag. Gezonde voeding is voor mij een levensstijl geworden, een manier van leven waarin gezonde voeding een dagelijkse gewoonte is.

Mijn ideale dag; rustig wakker worden met een sapje uit de slowjuicer, pancakes, sporten, boodschappen doen op de markt, koffie drinken en lunchen bij leuke hotspots, lekker koken, bakken en natuurlijk bloggen!

| Ik heb communicatie gestudeerd en werk momenteel als communicatieadviseur bij een groot adviesbureau. Onlangs ben ik begonnen met de studie voedingsdeskundige om mijn droom waar te maken; anderen coachen en voorlichting geven over gezonde voeding.


NaamloosIk houd van…
Vers, puur, biologisch en bewust eten. Groente en fruit. Langzame ochtenden met pancakes of granola, boodschappen doen, koken, bakken, koffie drinken en lunchen in de stad, yoga, bloggen, etentjes, servies, vintage, lezen, eigen groente verbouwen, nieuwe producten ontdekken, kringloop vondsten, slenteren over de markt, speciaal biertjes, lange wandelingen en CHOCOLA!

Ik houd niet van…
Diëten, calorieën tellen, gewichtsconsulentes, bewerkt voedsel, E-nummers, gedecoreerde schalen havermout, tarwe, pakjes en zakjes (ik heb een haat verhouding met pakjes knor, honig of wereldgerechten).