[print_link]
We zitten vol op in het mooie winterweer! Koud, maar zonnig. Heerlijk weer om een mooie wandeling te maken en daarna lekker thuis opwarmen met een kom soep, zoals deze vullende Mexicaanse tomatensoep. Zo slecht is de winter nog niet..
Ook heel lekker met dit koude weer; deze Mexicaanse ovenschotel met wraps!
Mexicaanse tomatensoep
Een heerlijke vullende Mexicaanse tomatensoep met kidneybonen, paprika, mais en een scheutje kookroom. Gezond, voedzaam en als je plantaardige kookroom gebruikt ook nog eens helemaal plantaardig,
Alles in één pan, makkelijk te maken en binnen een half uurtje op tafel.
Dit heb je nodig (2 personen)
2 teentjes knoflook
1 ui
half rood pepertje
1 el tijm
750 ml groentebouillon
1 blik gepelde tomaten (400 gram)
6 trostomaten
1 rode paprika
1 blikje tomatenpuree (70 gram)
1 klein blik mais (150 gram)
1 blikje kidneybonen (160 gram)
scheutje (plantaardige) kookroom
peper en zout
verse koriander of peterselie
Zo maak je het
Snipper de ui en hak de knoflook en peper fijn. Snijd de trostomaten in blokjes. Verhit olijfolie in een soeppan en fruit de ui, knoflook, peper, tomaten, tijm en tomatenpuree 2 minuten aan. Voeg vervolgens de gepelde tomaten en groentebouillon toe. Laat 10 minuten rustig koken met de deksel op de pan.
Pureer de soep glad met een staafmixer. Spoel de kidneybonen en mais goed af en snijd de paprika in stukken. Voeg de bonen, mais en paprika toe aan de soep. Verwarm de soep nog 5 minuten op laag vuur. Breng op smaak met peper en een snuf zout.
Schep de soep in de kommen. Voeg een scheutje kookroom toe en garneer met verse koriander of peterselie.
Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.