Mini appel-perziktaartjes (voor toetje én ontbijt)

Mini appel-perziktaartjes     [print_link]
Nu het kouder wordt en in de avond weer eerder donker (ja, we gaan echt weer naar de herfst toe), krijg ik weer zin in herfstachtige ontbijtjes en toetjes. Zoals deze mini appel-perziktaartjes met rozijn en kaneel, waar je mee kunt ontbijten, maar ook van kan genieten als toetje!

Mini appel-perziktaartjes

Deze mini appel-perziktaartjes zijn gemaakt met een bodem van havermout en dadels. De bodem is daardoor knapperig aan de buitenkant en heerlijk smeuïg aan de binnenkant. De bodems zijn gevuld met heerlijke vulling van appel, kaneel en rozijnen.

Deze taartjes zijn heel lekker, maar ook voedzaam door de havermout en op een natuurlijk gezoet door de dadels, appel en perk. En wat dacht je van de heerlijke geur van appel, perzik en kaneel waar het hele huis naar ruikt..

Dit heb je nodig (5 á 6 taartjes)

Bodem
50 gram volkoren speltmeel
50 gram havermout (gemalen tot meel)
1 ei
2 el kokosolie (gesmolten)
5 dadels (50 gram)
snuf zout

Vulling
1 kleine appel
1 perzik
handje rozijnen
1 el kaneel

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 180 graden. Voeg in een kom het meel, havermout en snuf zout. Voeg in een andere kom de dadels en gesmolten kokosolie en mix in een keukenmachine of met een staafmixer. Kluts in een een andere kom het ei luchtig. Voeg de dadels met kokosolie en het ei toe aan de kom met het meel en meng tot een plakkerig beslag.

Vet een muffinvorm in met kokosolie. Verdeel het beslag over 5 á 6 muffinvormpjes en druk de zijkanten en onderkant aan tot het de vorm van een bodem heeft (zie onderste foto).

Snijd de appel en perzik in kleine stukjes. Neng in een kom de appel, perzik, rozijnen en kaneel. Vul de bodems met de vulling. Bak de mini appel-perziktaartjes gaar 20 minuten Laat goed afkoelen en haal ze uit de vormpjes.

Mini appel-perziktaartjes

Mini appel-perziktaartjes

Mini appel-perziktaartjes

Mini appel-perziktaartjes

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.