Dit heb je nodig (2 middel pizza’s)
Bodem
500 g spelt meel
14 g wijnsteen bakpoeder
250 ml lauwwarm water
Hiamalayazout
Saus
1 klein blikje tomatenpuree of gezeefde tomaten. Je kunt ook zelf tomaten inkoken.
Gedroogde oregano
Olijfolie
Topping
Je kunt er op doen wat je wilt
Suggesties: Reepjes courgette met rucola, champignons, brie/mozzarella met walnoot, groene pesto met cherrytomaatjes…
Zo maak je het
Bodem
Doe het warme water samen met het bakpoeder in een kom, meng dit even door en laat dit 10 minuten staan.
Doe het speltmeel en een beetje zout in een kom en maak een kuiltje in het midden. Giet het water met gist erin. Meng dit eerst met een garde tot het een dikke massa wordt. Doe wat meel op een broodplank en kneed het deeg vervolgens 10 minuten met je handen. Voeg er voldoende speltmeel bij, tot het niet mee plakkerig is. Voeg een beetje zout en een scheutje olijfolie toe aan het deeg en kneed nogmaals. Laat het deeg ongeveer een uur staan en bedek met een vochtige doek.
Na een uur kun je 2 pizza bodems maken van het deeg. Leg de pizza’s op een met bakpapier beklede ovenplaat. Verwarm de oven vast voor op 210 graden.
Saus
Meng de tomatenpuree/gezeefde tomaten of de ingekookte tomaten, de olijfolie en de kruiden door elkaar in een kom. Besmeer de saus op de mini pizza’s.
Topping
Beleg de pizza’s met wat je lekker vindt. Bak de pizza’s 15 tot 20 in de oven.
* Op de pizza’s van de foto zitten champignons en (rucola nadat ze gebakken zijn) en pesto, mozzarella, tomaat en oregano.