[print_link]
De laatste tijd ben ik helemaal in to de Japanse keuken. De Japanse eettentjes schieten dan ook uit de grond. Springrolls, rijstbowls, noedels, Ramen. Heerlijk! Toen ik vorige week een heerlijke, vullende miso soep at bij een nieuw tentje in Utrecht dacht ik; dit wil zelf maken!
Miso soep met tofu, edamame, paksoi en paddenstoelen
Miso soep is een heerlijke, Japanse soep op basis van bouillon en Miso. Miso pasta is een gefermenteerde sojabonenpasta.
Je kunt deze soep vervolgens vullen met je favoriete groenten, tofu en zelfs rijst of noedels.
Ik vulde deze miso soep met mijn favoriete ingredienten. Door tofu en noedels toe te voegen, wordt de soep vullender en voedzamer.
Naast dat dit soepje heel lekker is, is het ook heel makkelijk en snel gemaakt. Pak je stokjes er maar bij en smullen maar!
Dit heb je nodig (2 personen)
1 liter water
half blokje groentebouillon
3 el miso pasta
2 teentjes knoflook
3 stengels bosui
150 gram tofu
50 gram soba noedels
half doosje champignons
3 stengels paksoi
50 gram edamame
taugé
sesamzaadjes
Zo maak je het
Vul een pan met 1 liter water en breng aan de kook. Voeg een half bouillonblokje toe. Meng vervolgens de miso pasta toe. Hak de knoflook fijn en snijd de bos ui in ringen. Voeg toe aan de soep.
Snijd de champignons in plakjes, de tofu in reepjes en de paksoi in stukken. Voeg ook deze toe aan de soep. Voeg eventueel iets meer water toe naar behoefte. Laat de soep 20 minuten zachtjes pruttelen en roer af en toe even om. Voeg na 10 minuten de soba noedels toe.
Voeg de laatste 2 minuten de edamame boontjes toe. Schep de soep in de kommen. Garneer met taugé en sesamzaadjes.
Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.