Naan met massala kikkererwten en bloemkool, yoghurt dressing en munt

Naan met massala kikkererwten en bloemkool en yoghurt

[print_link]
In plaats van Indiase curry met naanbrood, dacht ik, ik doe eens naan met curry. Naan met massala kikkererwten en bloemkool, yoghurt dressing en munt. Deze gekruide Indiase broodjes zijn heerlijk als snack, lunch of voorgerecht.

Naan met massala kikkererwten en bloemkool, yoghurt dressing en munt

Dit gerecht is net zo opgebouwd als een curry, maar dan op naan broodjes. Een basis van naan met tomaat, gekruide bloemkool en kikkerweien en een heerlijke frisse dressing van yoghurt, munt en een snufje kurkuma!

Deze vegetarische broodjes maak je makkelijk, snel en de oven doet bijna al het werk. En net als bij een curry, gaat je huis heerlijk ruiken naar massala!

Dit heb je nodig

4 kleine naan broodjes
1 pakje passata
1 teen knoflook
1 kleine blikje kikkererwten
halve bloemkool
1 theelepel garam massala
1 theelepel kurkuma
snuf peper en zout
2 eetlepels (plantaardige) yoghurt
verse munt
sap van 1 limoen

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 220 graden. Hak de knoflook fijn. Verdeel de bloemkool in hele kleine roosjes en spoel de kikkererwten af. Verspreid de bloemkool en kikkererwten op een bakplaat met bakpapier. Verdeel hier een scheutje olijfolie, knoflook, massala, kurkuma en komijn overheen en hussel met je handen door elkaar. Zet de bakplaat in de oven en bak in 30 minuten gaar. Schep de bloemkool en kikkererwten op de helft even om.

Leg de naan broodjes op een snij/brood plank en bestrijk deze (niet de dik) met de passata. Haal de bloemkool/kikkererwten uit de oven wanneer deze klaar zijn. Leg de broodjes op een rooster met bakpapier en bak de broodjes in 4 minuten gaar.

Verdeel de gekruide kikkererwten/bloemkool over de naanbroodjes. Meng in een kommetje de yoghurt, een snuf kurkuma en peper en de blaadjes van takjes verse munt. Besprenkel de yoghurt-munt saus over de naambroodjes.

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.

Niks missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een verzameling van alle nieuwe recepten en artikelen in je mail.