Kruidige nasi met reepjes tofu en veel groenten

Kruidige nasi

[print_link]
Je hebt gerechten die altijd goed zijn. Die (bijna) iedereen lust en waar je (bijna) altijd zin in hebt; zoals een kom kruidige nasi!

Voor het maken van nasi heb je echt geen zakjes nodig. Met kruiden, ketjap en sambal maak je zelf al een heerlijke pan nasi.

Kruidige nasi met reepjes tofu en veel groenten

Een heerlijke, kruidige nasi met reepjes tofu en lekker veel groenten. Lekker met cassave. Eet je graag ei? Dan kun je er natuurlijk een eitje bij bakken.

Dit heb je nodig (4 personen)

1 el wokolie
250 gram (volkoren)rijst
1 ui
2 teentjes knoflook
1 stukje gember (2 cm)
175 gram tofu + 1 el ketjap
1 prei
1 bakje tauge (125 gram)
250 gram champignons
1 rode paprika
2 wortels
50 gram doperwten
3 el ketjap manis
2 tl sambal
1 el kurkuma
1 el komijn
peper en zout
1 zak cassave

Zo maak je het

Kook de rijst gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking en zet apart. Snijd de tofu in reepjes en marineer in 1 el ketjap. Bak de tofu in 5 minuten gaar in een bakpan en zet apart.

Snipper de uit en hak de knoflook en gember fijn. Verhit een (grote) pan met wokolie. Bak de ui, knoflook en gember samen met de kurkuma en komijn 2 minuten aan.

Snijd de prei in ringen, de wortel in dunne plakjes, de paprika in kleine blokjes en de champignons in plakjes. Voeg de gesneden groenten en de doperwten toe in de pan en bak in 5 minuten gaar. Voeg eventueel nog wat kurkuma of komijn toe naar behoefte.

Voeg vervolgens 3 el ketjap en 2 tl sambal toe. Meng goed door elkaar en verwarm nog twee minuten. Voeg ten slotte de taugé, reepjes tofu en rijst toe in de pan. Schep alles goed om en verwarm nog een minuut. Breng op smaak met peper en zout.

Schep de nasi in kommen en serveer met cassave. Wil je de nasi iets pittiger? Meng nog een beetje sambal door je kom nasi.

Kruidige nasi

Kruidige nasi

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.