Eetdagboek | Chantal

Veel mensen stellen zichzelf dagelijks de vraag: ‘Wat moet ik nu weer eten?’. En dan ‘moet’ het ook nog gezond zijn. Met het gevolg dat vaak wordt gekozen voor iets makkelijks, zonder voldoende variatie. En of dit voldoende voedingstoffen bevat is dan nog de vraag. Zij kunnen wel wat inspiratie gebruiken..

Om mij heen krijg ik dan ook vaak de vraag wat ik nou precies eet op een dag en of ik dit eens wil delen. En dat wil ik heel graag! Naar mijn mening bestaan er zoveel gezonde en lekkere recepten en variaties, dat je elke dag in je leven wel iets anders (gezonds) zou kunnen eten. Al staat mijn eetpatroon ook niet vast, en heb ik ook dagen dat ik geen zin heb om te koken en gewoon zin heb in comfort food. Maar dan wel zo gezond mogelijk. En soms ook niet. Ook dit komt voor in een eetdagboek.

Daarom heeft Feelgoodbyfood er vanaf nu een nieuwe rubriek bij: Eetdagboek. Ik hoop een inspiratie voor velen!

In deze rubriek deel ik eetdagboeken van mijzelf, maar ook van andere food&health friends. In een eetdagboek wordt een paar dagen precies bijgehouden wat iemand eet.

Hierbij het eerste eetdagboek; van mijzelf

Eetdagboek | FGBF

Dag 1

Ontbijt:  Ik begin de dag bijna altijd met een groot glas lauw water, soms zonder en soms met citroen. Op een werkdag ontbijt ik graag met een ontbijtsmoothie.  Ik drink een ontbijtsmoothie van amandelmelk (zelf gemaakt) 1 banaan, bosbessen uit de vriezer, een schep havermout, een schep kokossnippers, chiazaadjes en lijnzaad.

IMG_3613

Tussendoor: Tussendoor eet ik een pak zelfgemaakt bananenbrood die ik de avond ervoor heb gemaakt.

IMG_4236

Lunch: als lunch eet ik een kom geitenyoghurt met homemade granola en verse vijgen.

IMG_4678

Tussendoor: Tussendoor eet ik een handje noten en twee schijfjes puur gedroogde ananas.
Groen sapje: Rond 4u ben ik thuis na een dag werken en maak ik een groen sapje uit de slowjuicer van bleekselderij, appel, komkommer en grapefruit.

IMG_4171

Diner: Voor het avondeten maak ik gevulde aubergine met amaranth en groenten. En geroosterde pompoenstukjes on the side. (ik deel deze maand mijn favoriete pompoenrecepten op mij blog waardoor ik veel pompoen in huis heb). (de foto is de variant met gehakt, het was helaas veel te donker om een foto te maken)

IMG_4218

After diner: Na het eten neem ik een stuk raw chocolate. (ik ben echt verslaafd aan chocolade)

Naamloos

 

 

 

 

 

 

Drinken: De hele dag door drink ik kruidenthee en water. Voor het slapen maak ik een zelfgemaakte thee met kamillethee, een halve citroen, een stuk gember en een snufje kurkuma.

Naamloos

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dag 2 (werkdag)

Ontbijt:  Lauw water met citroen. Ik ontbijt met een van mijn lievelingsontbijtjes; ontbijtmuffins. Deze maak ik een avond van te voren, omdat ik hier in de ochtend geen tijd voor heb. Hier sprenkel ik rauwe honing overheen.

IMG_4355

Tussendoor: Tussendoor eet ik een banaan.

Lunch: Mijn lunch is een salade van quinoa, rucola, kiemen, pompoen, avocado en kikkererwten. (vergeten foto te maken, deze salade leek er het meeste op)
salade1

Tussendoor: Ik eet nog een ontbijtmuffin (zo verslavend!)
IMG_4861

Diner: Het avondeten is een zelfgemaakte wok van sobanoedels (boekweitnoodels), champignons, paprika, peultjes en knoflook. Ik maak zelf een woksausje van soja, gember, knoklook en sesamzaadjes.

IMG_4596

Avondsnack: avonds probeer ik groentechips uit die ik eerder gekocht heb. Ik heb namelijk een keer groentechips gegeten op een beurs en vond deze heerlijk. Dit zakje was helaas niet echt een succes.

Naamloos

 

 

 

 

 

 

 

 

Drinken: ik drink overdag kruidenthee en water. In de avond 2 glazen droge witte wijn.

Dag 3 (vrije dag)
Ontbijt: Weekend betekent voor mij slow mornings met uitgebreide ontbijtjes. Ik begin met een glas lauw water met citroen en een fruitontbijtje van ananas, groene appel en kiwi. Mijn tweede ontbijt zijn havermoutpannenkoekjes gemaakt van havermout, kaneel, banaan en amandelmelk. Met een topping van amandelschaafsels en blauwe bessen.

666

Lunch: Ik maak een nieuwe voorraad healthy raw repen van (ik hou van bakken in mijn vrije tijd). Ook maak ik een voorraad humus. Dit keer pompoenhumus.  Hier proef ik uiteraard van. Ik doop wortels en een stuk komkommer in de pompoenhumus. Heerlijk! Daarnaast drink ik een groen sapje uit de slowjuicer van bieten, appel en gember. Een gelukt experiment. Later een zelfgemaakte thee van citroen, gember en munt.

IMG_4925

IMG_4466 IMG_4950

Tussendoor: Een cappuccino met amandelmelk in de stad. Met een stuk pure chocolade met gember.

Diner: Ik krijg eters. Ik combineer twee van favorieten en maak pompoenrisotto. Daarbij drink ik een glas rode wijn. En nog twee glazen rode wijn.. heerlijk die herfst!

IMG_4978

 

Dit was mijn eerste eetdagboek. Ik hoop dat mijn eetdagboek jou geïnspireerd heeft!