[print_link]
Noedelsoep (ook wel Ramen genoemd) is een soep op basis van bouillon en een beetje sojasaus, met als vulling groente en uiteraard noedels! Vaak wordt er ook nog kip aan toegevoegd, maar ik houd de soep natuurlijk vegetarisch.
Een lichte soep, dat door de noedels toch goed vult. Lekker op koude dagen, maar door de bouillon ook heel goed bij warme temperaturen.
Noedelsoep
Een heerlijke kom vegetarische noedelsoep met lekker veel groente! Het soepje is ook nog eens snel en makkelijk gemaakt, daar houden we van toch?
Dit heb je nodig (voor 3 á 4 kommen)
Ongeveer 50 gram soba- of udonnoodels (je kunt ook andere noodels gebruiken)
800 ml groentebouillon
2 cm verse gember
1 theelepel kurkuma
half rood pepertje
1 ui
scheutje sojasaus
1 paksoi
1 rode paprika
half doosje kastanjechampignons
Zo maak je het
Kook de noodels gaar volgens de bereidingswijze. Spoel af met koud water en leg ze even apart. Snijd de ui in ringen en de gember en peper fijn. Verhit een soeppan met olie en voeg de gember, ui, peper, scheutje sojasaus en de kurkuma toe. Bak 2 minuten aan. Voeg vervolgens de bouillon toe en breng aan de kook.
Snijd ondertussen de paprika, paksoi en champignons. Voeg de groente toe aan de soep, nog een scheutje sojasaus en kook ongeveer 5 minuten, tot de groente beetgaar zijn. Voeg als laatste de noodels toe.
Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.