Noten-pittenbrood voor ontbijt

ontbijtcake[print_link]
In het weekend vind ik het niet alleen heerlijk om uitgebreid te ontbijten, maar ook een beetje feestelijk, zoals met pannenkoekjes of cake. Een warm ontbijtje uit de oven en je huis die heerlijk naar cake ruikt, dat geeft echt een weekend gevoel.

Deze cake is meer een combinatie van cake en brood. Door de havermout en noten is de cake namelijk wat steviger. De cake is niet alleen heel lekker, maar ook gezond en bevat alleen natuurlijke suikers omdat de cake gezoet is met banaan. Door de havermout, banaan en noten, geeft de cake langzaam energie, waardoor het een goede cake is om mee te ontbijten, maar ook als tussendoortje.

Ontbijten met gezonde cake, fijn toch?

Dit heb je nodig
100 gram havermout
75 gram volkoren speltmeel
2 rijpe bananen
2 eieren
50 gram kokosolie (gesmolten)
150 ml plantaardige melk
1 tl bakpoeder
100 gram noten
20 gram zonnebloempitten
20 gram pompoenpitten
optioneel: 2 el cacaonibs

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 175 graden. Vermaal het havermout tot meel met een staafmixer en voeg hier het spelreel en bakpoeder bij. Doe in een andere kom de bananen en eieren en maal met een staafmixer tot een papje. Meng hier vervolgens de gesmolten kokosolie doorheen.

Voeg het bananen-ei-kokosmegsel bij het meel, voeg de melk toe en meng met een garde tot een beslag. Voeg vervolgens de noten, pitten en cacaonibs door het beslag.

Vet een bakblik in met kokosolie en giet het beslag in het bakblik. Bak het noten-pittenbrood in 45 minuten gaar in de oven. Prik met een prikker in de cake, als de prikker droog eruit komt is de cake gaar. Laat de cake goed afkoelen.

ontbijtcake

ontbijtcake

ontbijtcake

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter