De eerste week van de suikervrije maand oktober is voorbij. Pas een week? Het voelt alsof er al een maand opzit. Niet perse omdat ik het nou heel zwaar vond om afgelopen week suikers te laten staan, maar omdat ik mij heb verbaasd over hoeveel momenten van verleiding voorbij zijn gekomen in een week.
Ik dacht vooral dat ik mijzelf in bedwang moest houden rond de middag en na het avondeten om geen reep chocolade weg te werken zonder dat ik het door had, maar bij al die verleidingen van buitenaf had ik niet echt stilgestaan toen ik deze challenge begon. Taart op een verjaardag, chocolade bij de thee (want dat is gezellig), toetjes die tevoorschijn worden gehaald bij een gezellig etentje met vrienden. En de kers op de taart (om maar even in het onderwerp suiker te blijven) een vitrine vol chocoladetaart, cheesecake en brownies bij een bezoekje aan Villa augustus. Maar ik heb ze allemaal weerstaan. En wat voelde dat (achteraf) goed.
De eerste twee dagen waren het zwaarst. Ik kon alleen maar aan chocola denken (simpelweg omdat het ‘verboden’ was). Nu snap ik ook waarom diëten bij iedereen mislukt. Vanaf de de middag begon mijn zin in chocola (suiker) op te komen. Mijn vermoeidheid en hoofdpijn vertelde mij dat duidelijk. Maar met gezonde tussendoortjes als bananenbrood, fruit en noten ben ik de eerste dagen suikervrij doorgekomen.
Later in de week merkte ik al dat mijn zin in chocola en alle andere zoetigheden minder waren geworden. Was de spiraal van de suikerverslaving nu al doorbroken? Niet te vroeg juichen, want uit ervaring weet ik dat deze heftige chocolaverslaving ook zomaar ineens weer kan opduiken.
Op naar week 2!
Update
Wekelijks zal ik een update geven over hoe mijn suikervrij maand verloopt. Weten wat er ondertussen allemaal gebeurd? Volg Feelgoodbyfood dan op Instagram
Lees ook:
Meer weten over suiker, hoe het komt dat we zo een drang naar suiker hebben en waarom het zo lastig is om hier vanaf te komen? Lees het in mijn eerdere blogpost ‘onze suikermaatschappij’.