Oosterse quinoasalade met sojabonen

oosterse quinoasalade[print_link]
Het liefst lunch ik met salades. Veel groenten, granen en/of peulvruchten en wat nootjes, pitjes en zaden. Zo krijg ik alle voedingstoffen binnen en kan ik de middag nog even door. Deze Oosterse quinoasalade met sojabonen is lekker, smaakvol en heel voedzaam!

Oosterse quinoasalade met sojabonen

Deze oosterse salade bevat onder andere quinoa en sojabonen. Beide zitten vol met eiwitten. Een goede vervanger voor vlees en een belangrijke bron van eiwitten voor vegetariërs en veganisten. Wist je dat soja als een van de weinige plantaardige ingrediënten alle essentiële aminozuren (=eiwitten) bevat?

Dit heb je nodig (2 personen)

sla naar keuze (ik gebruikte veldsla)
100 gram quinoa
1 bakje sojabonen (edamame)
1 bakje tauge
2 stengels lente ui
halve rode paprika
handje cashewnoten of amandelen

Sojasausje
2 el scheutje sojasaus
1 tl witte wijn azijn
1 el sesamzaadjes
1 cm gember (fijn gehakt)

Zo maak je het

Kook de quinoa volgens de bereidingswijze op de verpakking. Verdeel de sla over twee borden en schep hier vervolgens de quinoa overheen. Giet vervolgens koken water over de taugé en spoed af et koud water. Snijd de lente ui in ringen en de paprika in stukjes.

Verdeel vervolgens de taugé, paprika, lente ui, cashewnoten en sojabonen over quinoa. Maak in een kommetje een sausje van de sojasaus, azijn, gember en sesamzaadjes en besprenkel deze over de salade.

Sojabonen

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.