[print_link]
De Italiaanse keuken, ik hou hier zo van! Niet alleen van de heerlijke gerechten, maar ook de sfeer en het uitgebreid tafelen. En natuurlijk het kopje espresso na het eten. Pasta’s, pizza’s, lasagne, gnocchi (natuurlijk wel een gezonde variant), olijven, salades… en al deze gerechten zijn heerlijk met een glas rode wijn 😉
Éen van mijn favoriete salades uit de Italiaanse keuken is Panzanella. Een Italiaanse broodsalade.
Panzanella; Italiaanse broodsalade met tomaat, rode ui en olijven
Een heerlijke, frisse salade waarvan de basis bestaat uit tomaat, basilicum, croutons en een dressing van witte wijnazijn en olijfolie. De salade kun je aanvullen met rauwe groentes, olijven etc.
De combinatie van tomaat, rode ui en olijven vind ik ontzettend lekker. Vooral op een zomerse middag of avond.
Panzanella wordt in Italië gegeten als voor- of bijgerecht.
Dit heb je nodig
4 roma tomaten
1 rode ui
halve komkommer
bakje groene of zwarte olijven
verse basilicum
croutons (zie hier het recept)
Dressing
2 el rode wijnazijn
4 el olijfolie
snuf peper
Zo maak je het
Maak de croutons volgens recept. Maak de salade terwijl de croutons in de oven zitten.
Snijd de ui in ringen, de tomaten in grote stukken, de komkommer in blokjes en halveer de olijven. Schep alles in een grote kom door elkaar. Meng de croutons door de salade. en garneer met verse basilicum.
Meng de rode wijnazijn, olijfolie en peper door elkaar en meng goed door de salade. Laat de salade even een half uur staan, hier wordt deze nog lekkerder van.
Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.