Paprika-maissoep

paprika-maissoep[print_link]
De winter is zo goed als voorbij en de lente staat voor de deur! Maar totdat we echt warm weer krijgen, blijf ik lekker nog even genieten van een kom zelfgemaakte soep, zoals deze paprika-maissoep. Een lichte soep met een vrolijk kleurtje!

Dit heb je nodig
1 rode paprika
1 blik mais (300 gram, uitgelekt)
500 ml groentebouillon
2 teentjes knoflook
1 ui
1 tl paprikapoeder
1 tl cayennepeper
Halve tl chilivlokken (laat weg als je niet van pittig houdt)
Peper en zout
Verse kruiden (peterselie of koriander)

Zo maak je het
Verhit een soeppan met olie. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit de ui en knoflook samen met de kruiden een paar minuten aan op laag vuur. Snijd de paprika in stukjes. Voeg de paprika en de mais toe en bak ongeveer 5 minuten mee.

Voeg de groentebouillon erbij. Laat de soep 10 minuten zachtjes koken. Pureer de soep glad met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout, en garneer met verse kruiden.

 paprika-maissoep
Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.