[print_link]
Zelf dips, spreads en sausjes maken is veel lekkerder, gezonder en echt super makkelijk. Deze paprika-yoghurt dip met chili is heerlijk bij aardappeltjes, gegrilde groente of gewoon om je broodje in te dippen.
Paprika-yoghurt dip met chili
Met maar een paar ingrediënten maak je deze heerlijke paprika dip! Door de paprika eerst te grillen in de oven, krijgt deze veel meer smaak! Even mengen in de keukenmachine en klaar is je heerlijke dip!
Wanneer je plantaardige yoghurt gebruikt is deze dip nog vegan ook.
Dit heb je nodig
1 rode paprika
100 ml (plantaardige) yoghurt
1 teen knoflook
halve theelepel chili vlokken
1 theelepel paprikapoeder
snuf peper en zout
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de paprika in blokjes en hak de knoflook fijn. Verspreid oven een bakplaat met bakpapier. Grill de paprika en knoflook 20 minuten in de oven. Laat goed afkoelen afkoelen.
Doe de gegrilde paprika samen met de yoghurt, chili en paprikapoeder in een keukenmachine en maal tot een dip. Je kunt er voor kiezen om een gladde dip te maken of om nog een beetje structuur te behouden. Net wat je lekker vindt! Breng op smaak met een snuf peper en zout.
Tip: de dip is nog lekkerder wanneer je deze een dag van te voren maakt en in de koelkast zet.
Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.
Niks missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een verzameling van alle nieuwe recepten en artikelen in je mail.