[print_link]
Parelgort is op dit moment absoluut mijn favoriete graan! Hoewel de naam niet echt aantrekkelijk klinkt, is deze graan echt heerlijk! De textuur en smaak zit een beetje tussen rijst en risotto in. Je kunt er dan ook alle kanten mee op, van salade tot risotto.
Parelgort is rond geslepen gort en behoort tot de gerstfamilie. Parelgort heeft een ronde korrel, is erg voedzaam en vult goed. Parelgort is niet glutenvrij. Deze graan is tegenwoordig gewoon te kook in de supermarkt en vind je tussen de rijst. Handig aan deze variant is dat je parelgort niet nog hoeft te weken, maar gewoon op dezelfde manier kunt bereiden als rijst.
Dit gerecht van parelgort met pesto heeft een beetje een romige textuur, maar is een stuk lichter dan risotto. Je kunt dit gerecht warm eten, maar is koud ook heerlijk als salade voor lunch of op een zomerse avond.
Dit heb je nodig (4 personen)
200 gram parelgort
1 teen knoflook
100 gram doperwten (vers of uit de diepvries)
1 klein potje groene pesto
1 courgette
1 bakje cherrytomaatjes
1 hand cashewnoten
1 handje zonnebloempitten
rucola
Peper en zout
Zo maak je het
Bereid de parelgort volgens de bereidingswijze op de verpakking. Hak de knoflook fijn en snijd de courgette in blokjes. Verwarm een pan met olie en bak de knoflook, courgette en doperwten ongeveer 5 minuten. Voeg vervolgens de parelgort en pesto toe en verwarm even mee.
Snijd de cherrytomaatjes doormidden en voeg deze samen met de cashewnoten toe. Breng op smaak met peper en eventueel een beetje zout. Schep de parelgort over de borden en verdeel hier wat zonnebloempitten en rucola over.
Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.